Inges Praktijk

Sensi Therapie en Reiki

Therapieën

Sensi therapie en Reiki zijn beide krachtige manieren om balans te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau. Graag help ik jou om weer dichter bij jezelf te komen. Hieronder lees je voorbeelden over de inzetbaarheid van deze therapieën. 

Tijdens de behandeling hoeven alleen de schoenen uit.

Reiki

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie die zich in ons en overal om ons heen bevindt. Reiki is een vorm van energieoverdracht. Er wordt geen persoonlijke energie doorgegeven.

 
Om je gezond en ontspannen te voelen moet energie vrij door jouw systeem kunnen stromen. Door onder andere opgelopen trauma's, het verdringen van emoties of signalen te negeren, ontstaan er blokkades. Het gevolg is dat energie niet meer volledig kan doorstromen. Dit veroorzaakt stagnatie en een tekort aan levensenergie. Dit heeft een negatieve invloed op jouw welzijn en veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor fysiek ongemak in welke vorm dan ook.

De helende Reiki energie vindt haar weg naar blokkades en werkt op alle holistische niveaus.


Reiki helpt je om de aandacht naar binnen te richten naar datgene dat je diep van binnen ervaart. Het doorgeven van de Reiki energie kan je voelen als warm, koud, tintelingen, trillingen, ontspanning, moeheid, zwaarte of een loom gevoel. Je kunt ook niets ervaren; alsnog doet de energie altijd haar werk. De Reiki energie stroomt naar de delen van je lichaam die dit nodig hebben en stimuleert zo jouw zelfherstellend vermogen.

 
Na een eerste behandeling is het mogelijk dat je klacht iets verergert. Mocht dit gebeuren, dan is dit tijdelijk en geen reden tot ongerustheid.

Reiki geneest niet, noch de middelen, we scheppen slechts de omgeving waarin dit kan gebeuren. Er is dan ook geen sprake van medisch handelen in welke vorm dan ook.
 

Benieuwd voor welke klachten Reiki ingezet worden? Lees het op de pagina Inzetbaarheid

Sensi Therapie

Aan het begin van een behandeling wordt er aan de hand van een standaard meetprotocol met een biosensor uitgemeten welke behandeling nodig is om de klachten aan te pakken.

Sensi therapie Aalten Inges praktijk


Voeding en allergiemeting

Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen "tijdelijke gifstoffen" in het lichaam meer bij.


Drukpuntmassage

Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden. Via meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema's.


Holistic Pulsing

Deze zachte massagetechniek brengt het gehele lichaam in beweging en brengt ontspanning. Het continue ritme van het pulsen kan leiden tot een diep meditatieve staat; kalmering van het zenuwstelsel. Het stimuleert het loslaten van gifstoffen uit je lichaam.

Het is ook mogelijk om alleen voor een Holistic Pulsing sessie te komen. Veel mensen ervaren dit, om het zo maar te noemen, als een periodiek onderhoud voor jezelf om je levensenergie te laten stromen.


EFT Emotional Freedom Technique

Deze kloptechniek op meridiaanpunten is gericht op het loslaten van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma enzovoorts.


Edelsteentherapie

Een edelsteenlegging op en rond het lichaam kan soms ondersteunend zijn bij verschillende processen. Het wordt als helend ervaren. Een uitgemeten edelsteen dragen kan in veel gevallen het geheel versterken.


Etherische oliën

Behandelen met een door jouw zelf samengestelde olie. Dit gaat helpen om te ontspannen en/of de nodige energie te geven.


Orthomoleculair

Soms is het noodzakelijk om (een dieet) aan te vullen met vitamines en/of mineralen om een tekort te voorkomen


Bloesem en edelstenenremedies

Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. In deze periode werk je dus aan de klachten en tegelijkertijd ook aan het achterliggende thema van de klacht.


Dieet

Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.


Uit ervaring is gebleken dat Sensi therapie van korte duur kan zijn. Het kan snel resultaat geven. Sensi behandelingen kunnen naast reguliere zorg worden toegepast, maar het is geen vervanging hiervan.

Herstel van de omgevingsfactoren, voeding en energetische en lichamelijke onbalans leidt er toe dat de mens zijn eigen balans hervindt en zichzelf hersteld.

Sensi therapie geneest niet, noch de middelen, we scheppen slechts de omgeving waarin dit kan gebeuren. Er is dan ook geen sprake van medisch handelen in welke vorm dan ook. 


Benieuwd voor welke klachten Sensi Therapie ingezet worden? Lees het op de pagina Inzetbaarheid.

Heb je vragen of onduidelijkheden over bovenstaande? Neem gerust contact met mij op via het contactformulier.